www.hydrarooms.com www.hydrarooms.com

Ελληνικά English   Επικοινωνία - Αρχή
 
ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Με ζώα ή με πεζοπορία, με βάρκα ή καϊκι και θαλάσσιο ταξί ...

Με ζώα ή με πεζοπορία, γίνονται αναβάσεις στα βουνά, για να γνωρίσει ο επισκέπτης την ενδοχώρα του νησιού και τα Μοναστήρια που υπάρχουν στο νησί.
Ξεκινώντας από την εκκλησία του πολιούχου του νησιού Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, ακολουθούμε το μονοπάτι που οδηγεί στη Μονή του Προφήτη Ηλία. Πρόκειται για μια λιτή και όμορφη ανδρική Μονή, στην οποία είχε φυλακισθεί για κάποιο χρονικό διάστημα ο Θεόδ. Κολοκοτρώνης.
Κατα τη διαδρομή συναντάμε ένα πευκοδάσος και στην περιοχή των Παλαιών Καλογραιών, ένα παλιό γυναικείο Μοναστήρι.
Στο προαύλιο του Μοναστηριού του Προφήτη Ηλία υπάρχει στέρνα με πόσιμο νερό, αλώνι και στάβλοι.
Η διαδρομή από την Ύδρα είναι εύκολη και για να γίνει χρειάζονται περίπου 45 λεπτά.
Κοντά στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία βρίσκεται η γυναικεία Μονή της Αγίας Ευπραξίας.
Η εκκλησία της Μονής χτίστηκε το 1821 και στον περίβολο μπορείτε να δείτε και να αγοράσετε πολύ όμορφα εργόχειρα.
Σε μικρή απόσταση από το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία βρίσκεται το ψηλότερο βουνό του νησιού, το όρος Έρως (598 μέτρα).
Από αυτό το σημείο προσφέρεται πανοραμική θέα του νησιού, του Αργοσαρωνικού Κόλπου και του Μυρτώου Πελάγους.
Η διαδρομή από το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία μέχρι τη κορυφή είναι δυσκολη και χρειάζονται περίπου 15 λεπτά.

Στην ανατολική πλευρά του νησιού, βρίσκεται το Μοναστήρι της Θεοτόκου της Ζούβρας. Πρόκειται για μια πανέμορφη Μονή, με μοναδική θέα. Ιδρύθηκε το 1814.
Για τη γυναικεία Μονή του Αγίου Νικολάου (του 17ου αιώνα) υπάρχει χωμάτινος, ευκολοδιάβατος δρόμος, που ξεκινάει από την Ύδρα.
Σε αυτή την διαδρομή που διαρκεί περίπου 55 λεπτά, ο περιπατητής έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τη μοναδική θέα της φύσης.
Από τη παραλία του Μώλου ξεκινάει χωματόδρομος που διασχίζει ένα πευκοδάσος και καταλήγει στην Επισκοπή, στην οποία βρίσκονται τα κατάλοιπα του προϊστορικού οικισμού.
Άλλες αξιόλογες Μονές της Ύδρας είναι της Αγίας Φωτεινής, της Αγίας Ματρώνας και τέλος της Αγίας Τριάδας, όπου ισχύει το "Άβατο".
Η έλλειψη δρόμων και η απαγόρευση των τροχοφόρων στην Ύδρα καθιστά το θαλάσσιο μέσο απαραίτητο για να γνωρίσουμε τις όμορφες παραλίες και ακτές του νησιού.
Με βάρκα ή καϊκι ή θαλάσσιο ταξί, ξεκινάμε από το λιμάνι προς τα δυτικά, προσπερνάμε το Περίπτερο και την Σπηλιά, το Αυλάκι και τα Καμίνια και φτάνουμε στον Βλυχό, έναν μικρό παραθαλάσσιο οικισμό.

Στη συνέχειο, δυτικά του Βλυχού, είναι η όμορφη αμμώδης παραλία του Παλαμιδά και λίγο πιο πέρα, μετά το βράχο Ζάστανι η ερημική παραλία του Αγίου Κυπριανού. Ακολουθεί η παραλία του Μώλου, στις βορειοδυτικές ακτές του νησιού, μια μεγάλη και όμορφη παραλία.
Στη συνέχεια το Καουμίθι, μια παραλία με χοντρή άμμο και καταλήγουμε στον όρμο Μπίστι, με την μεγάλη αμμουδιά.

Επόμενη παραλία, κοντα στο ακρωτήριο Μπίστι στη δυτική ακτή του νησιού, είναι η πανέμορφη παραλία του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πευκόφυτους λόφους. Στους βράχους πάνω από την παραλία δεσπόζει το εκκλησάκι του Αγίου.
Περνώντας από την νοτιοδυτική άκρη του νησιού φτάνουμε στον όρμο του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται μία ερημική παραλία, στο μυχό του κόλπου, με βότσαλα και διάφανα κρυστάλλινα νερά.

Στα ανατολικά συναντάμε τη Νίσιζα, μία παραλία με πεύκα, εκεί που ήταν κάποτε το επίνειο του αρχαίου οικισμού της Επισκοπής. Στη συνέχεια βρίσκεται το Κλιμάκι.
Μετά τη Σπηλιά της Φώκιας και το ακρωτήρι Ρήγας, βρισκόμαστε στην πιο όμορφη παραλία της νότιας ακτής του νησιού, τη Λιμνιώνιζα.
Ολοκληρώνοντας τον περίπλου του νησιού, περνάμε από τις απόκρημνες νοτιοανατολικές και βορειοανατολικές ακτές, που βρίσκεται το ακρωτήρι της Ζούβρας και φθάνουμε στον τελευταίο όρμο, πριν από το λιμάνι της Ύδρας, στο Μανδράκι, το παλιό πολεμικό λιμάνι του νησιού.
Το Μανδράκι βρίσκεται στο μυχό ενός κλειστού όρμου, έχει οργανωμένη παραλία, μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα και βρίσκεται μόνο λίγα λεπτά από την Ύδρα.

Ο γύρος της Ύδρας είναι ημερήσια εκδρομή, που γίνεται καθημερινά με καΐκι που φεύγει στις 11:00 το πρωϊ από το λιμάνι.
Διοργανώνονται ημερήσιες κρουαζιέρες για τον Πόρο,
Ερμιόνη, την Δοκό,τις Σπέτσες, το Πόρτο Χέλι
και τον Ιούλιο και Αύγουστο με καραβάκι
στο φεστιβάλ της Επιδαύρου.

 

 

 
Designed & Hosted by: EmpNeusis